Nederland wordt 1e op EKT in Nancy... - Reisverslag uit Leiden, Nederland van Noeki Klein - WaarBenJij.nu Nederland wordt 1e op EKT in Nancy... - Reisverslag uit Leiden, Nederland van Noeki Klein - WaarBenJij.nu

Nederland wordt 1e op EKT in Nancy...

Door: Noeki

Blijf op de hoogte en volg Noeki

10 April 2006 | Nederland, Leiden

Het Nederlands dameswaterpoloteam heeft zich zondagmorgen in het Franse Nancy middels een overtuigende 17-1 overwinning op Frankrijk verzekerd van een ticket voor het Europees Kampioenschap.
Na eerdere zeges op Duitsland (10-6) en Groot-Brittannië (20-0), was Oranje zaterdag eigenlijk al gekwalificeerd voor het EK, dat van 1 tot en met 10 september wordt gehouden in Belgrado (Servië & Montenegro).

Alleen bij een nederlaag met grote cijfers tegen Frankrijk kon de equipe van bondscoach Robin van Galen nog buiten de boot vallen. Dat dit louter een theoretische mogelijkheid was, bleek zondagmorgen in de praktijk. Oranje-aanvoerster Mieke van der Sloot werd met elf doelpunten gekroond tot topscoorster van het toernooi.

Frankrijk-Nederland 1-17
Periodestanden: 1-3, 0-3, 0-4, 0-7
Doelpunten Nederland: Mieke van der Sloot 5, Mieke Cabout 3, Daniëlle de Bruijn 3, Iefke van Belkum 2, Rianne Guichelaar, Noeki Klein, Marit Bergers en Marieke van den Ham.

Eindstand:
1. Nederland 3-6 (*)
2. Duitsland 3-4 (*)
3. Frankrijk 3-2
4. Groot-Brittannië 3-0

(*) geplaatst voor EK

Voordat het EK in september is in Belgrado staan er nog meerdere toernooiene( World Leuque) op het programma waar de dames aan mee zullen doen. Het eerst volgende toernooi zal plaatsvinden in Spanje (1e ronde WL) eind Juni, waarna de dames vrijwel meteen doorreizen naar Bochem voor een WL.
De 2e ronde vindt plaats in Rusland van 12-16 juli.
Bij het behalen van de finale (eertse 6) zal de finale plaatsvinden in Griekenland van 26-30 juli.

Gr Noeki

• 18 April 2006 - 13:31

Yor:

lekker naar EK
    hoe zit het nu met nereus blijf je daar nou nu ze europa in mogen of ga je nog op zoek naar andere club

• 19 April 2006 - 08:20

Noeki:

Wij zijn nog niet zeker van de Europa Cup... we zullen moeten winnen van Donk!
    Ik ben nu bezig met de play offs bij Nereus, dus ik denk nu totaal niet na over hoe of wat! Gr Noeki