Entree in het Olympysch dorp. - Reisverslag uit Beijing, China van Noeki Klein - WaarBenJij.nu Entree in het Olympysch dorp. - Reisverslag uit Beijing, China van Noeki Klein - WaarBenJij.nu

Entree in het Olympysch dorp.

Door: Noeki

Blijf op de hoogte en volg Noeki

06 Augustus 2008 | China, Beijing

Eindelijk is het zover... we zijn aangekomen in het Olympisch dorp. Maandag 4 augustus hebben we onze entree gemaakt en meteen wat vrije tijd gekregen om rond te kijken.
Ik moet zeggen dat ik ook wel ff toe was aan wat rust en ff niet trainen, wnat het trainingskamp met Amerika vond ik best pittig.

ik zal een klein beetje proberen uit leggen ho ehet dorp in elkaar zit, al zal dat niet mee vallen.
Eingelijk is dit zo'n typisch geval van: JE MOET HET HEBBEN GEZIEN!!! maar helaas dat gaat voor niemand lukken, want in tegenstelling tot andere Olympische spelen kun je geen dagpassen voor familie aanvragen.

We slapen in vrij luxe appartementen in flats. We iztten met zijn 8 in een appartement.
Ik slaap met Alette Sijbring op de kamer.
Elk land heeft zijn eigen flats, waar flaggen ophangen van dat land. Zo herken je goed waar je zit.
Het dorp is vrij compact ingericht, met een vervoers plein, een hele grote vreetschuur en daarnaast een international zone met dingen als winkels, postkantoren, kapper, nagelstudio (helaas gaat het met die van mij niet zo goed meer haha)

er is een heel groot kruispunt in het midden van het dorp met stoplichten, waar een kleine bus rijdt en je overal naar toe kan brengen. Wij lopen alles omdat het zo klein is en prima te doen.

De vreetschuur is echt gigantisch met heel veel soorten eten: er is zelfs een Mac Donald en voor ieder is er wel wat.
In het dorp is een grote fitness zaal en een 50m zwembad waar iedereen vrij kan sporten.
ook zijn er speelhallen met wi en spellen. Een een zaal waar je op grote platte tv'd dvd'tjes kunt kijken.

Kortom heel gaaf allemaal.

Het is wel raar dat je veel nederlandse sporters tegen komt met dezelfde kleding, die je eigenlijk niet kent. We wachten nog op een smoelen boek, waarin we iedereen kunnen opzoeken.

Vandaag hebben voor het eerst getraind in ons Olympische zwembad: Ik spreek voor mezelf: IK HEB NOG NOOIT ZO"N MOOI BAD GEZIEN.
Super mooi aangekleed, alles heel ruim. Heerlijke douchjes en wat een heerlijk fris water! FANTASTISCH gewoon!
In de doelen zijn de olympische ringen genaait, wat er heel gaaf uitziet!

Langzaam aan wordt alles weer een beetje normaal om hier te zijn, maar blijf ik genieten met volle teugen!

Mensen tuurlijk mis ik jullie allemaal, maar dit is toch wel wat ik zo graag wild een een droom komt uit!
Het sprookje wordt namelijk alleen maar mooier als het toernooi gaat beginnen!!
Read my lips...

Dikke Kus Noeki

• 06 Augustus 2008 - 10:49

Nina:

hoi, het klinkt allemaal super!!!
    Geniet ervan! En succes iedereen!

• 06 Augustus 2008 - 10:53

Gabrielle:

Wow...
    Wat klinkt dit heerlijk :)
    Je hebt er hard voor gewerk meid dus... GENIET ERVAN :)
    Ik geniet wel via de verhalen, echt heel leuk :)

Dikke kus, gabje

(K)

• 06 Augustus 2008 - 11:26

Kim:

Hey Noek,

Super leuk om jouw verhalen te lezen, kan me nu tenminste een goed beeld vormen. Deze ervaring en fasciliteiten moeten toch naar een topprestatie leiden! Hopelijk ben ik er dan bij! Tot snel! Liefs Kim

• 06 Augustus 2008 - 18:08

Jan:

damn dat klinkt allemaal gewoonweg mega!!!
    have fun
    grx jan.

• 07 Augustus 2008 - 01:57

Noeki:

welke jan is dit??
    Ik ken er namelijk meerdere!!

Liefs Noeki

• 07 Augustus 2008 - 06:51

Henny:

He meid, geniet er ontzettend van en doe de groeten aan de anderen. En als je soms Femke Dekker van de Holland Acht Dames (Roeien) tegen komt doe haar dan van mij de hartelijke groeten met veel succes.

• 07 Augustus 2008 - 20:27

Nienke:

Hi Noek,

Wij duimen met z'n drien...;-) voor je!!

xxx

Nienke

• 08 Augustus 2008 - 07:58

Robert:

Hi Noeki,

Zo te lezen is het plezier al begonnen. Veel succes de komende weken met de wedstrijden. Ben benieuwd naar de volgende berichten
    greetz

Robert

• 08 Augustus 2008 - 20:04

Han:

hey schat,

Ik ben wet terug uit zwitserland, heb net je leuke verhalen gelezen! klinkt goed hoor!! Geniet van de tijd en ook nog beejte presteren he:) ze hebben toch geen casino speelkamer ;)

Spreek je later weer!!!!!!!
    denk aan je!
    ps: zag je net heeel snel op tv.. je zag er leuk uit in het o.s pakje :)
    doeiiii kus han

• 09 Augustus 2008 - 07:41

Nienke En Gerhard:

Wow, Noeki wat ontzettend gaaf!! Je was trouwens ook goed in beeld met de openingsceremonie...Dat moet ook zó geweldig zijn om mee te maken, zonde dat bijv. de hockeymeiden niet mee mochten lopen.

groetjes en heel veel succes als je straks echt aan de bak mag!

• 09 Augustus 2008 - 22:27

Joyce:

Top wijfie,
    Helemaal gaaf!! Geniet ervan, ik ga je volgen!!!

Dikke knuffel