Nederland wint in de finale van Hongarije
Door: Noeki
Blijf op de hoogte en volg Noeki
13 Maart 2005 | Nederland, Leiden
De finale werd met 7-6 gewonnen van Hongarije. In het begin begon Nederland fris aan de wedstrijd en kwam al gauw voor met 4-1! De laatste 2 parten kwam de moeheid opzetten en was het uitkijken voor de hongaren en zelf door blijven knokken! Met 7-6 op het scorebord en nog 1,5 min te gaan werd alles op alles gezet en de wedstrijd naar huis gespeeld.
Het was uiteindelijk nog een spannende pot, wat toch voornamelijk aan ons zelf te danken was, maar ja, dan nog winnen he!!
Het was een leuk toernooi vond ik zelf, goed voor het team en eindelijk w eer eens een finale gespeeld en voor het eerst gewonnen!! ALtijd gaaf!
Suporters bedankt, altijd goed veel oranje op de tribune!! Tot in Montreal???
Groetjes Noeki
14 Maart 2005 - 11:24
Spits:
Toernooiwinst waterpolosters
MADRID - De Nederlandse waterpolosters hebben het WK-kwalificatietoernooi in Madrid winnend afgesloten. Oranje versloeg gisteren in de finale van het evenement Hongarije met 7-6. De periodestanden waren 4-1, 1-1, 2-2 en 0-2. Jorieke Oostendorp scoorde tweemaal, Daniëlle de Bruijn, Iefke van Belkum, Yasemin Smit, Noeki Klein en Marieke van den Ham elk eenmaal.
De formatie van bondscoach Paul Metz was sinds donderdag al verzekerd van een ticket voor het wereldkampioenschap. Ook Hongarije, Duitsland en Spanje plaatsten zich in Madrid voor de WK, die van 17 tot en met 31 juli worden gehouden in het Canadese Montreal. Het is nog niet bekend wanneer de loting plaatsvindt.
Van het Nederlands team dat bij de Olympische Spelen in Sydney teleurstellend vierde werd, zijn een kleine vijf jaar later nog maar twee speelsters over. De selectie onderging sinds 2000 een drastische verjongingskuur en dat was de afgelopen jaren te merken aan de wisselvallige resultaten. Nadat Oranje zich vorig jaar niet wist te plaatsen voor Athene, haakte er opnieuw een handvol ervaren speelsters af, onder wie de dertigers Karin Kuipers en Carla Quint. Hun vervangsters kwamen vooral voort uit de succesvolle Jong Oranje-lichting, die in 2004 Europees kampioen werd.
"Blijkbaar zijn we momenteel met de bond én de clubs goed aan het opleiden", zei bondscoach Paul Metz over de verrassende toernooiwinst in Madrid. "Dat we Spanje in eigen land verslaan en in de finale toch overtuigend van een topland als Hongarije winnen, bewijst dat de talentvolle jongeren zich razendsnel hebben aangepast aan het internationale spelpeil. Vooral verdedigend hebben we ijzersterk gespeeld. Daar hebben we sinds oktober bij de trainingen de nadruk op gelegd. Het is mooi om te zien als die investeringen zichtbaar zijn in de wedstrijden."
(ANP)
Verschenen in SP!TS op maandag 14 maart 2005.