Welkom Thuis in Olympisch Stadion (25 aug) - Reisverslag uit Rijswijk, Nederland van Noeki Klein - WaarBenJij.nu Welkom Thuis in Olympisch Stadion (25 aug) - Reisverslag uit Rijswijk, Nederland van Noeki Klein - WaarBenJij.nu

Welkom Thuis in Olympisch Stadion (25 aug)

Door: Noeki

Blijf op de hoogte en volg Noeki

29 Juni 2008 | Nederland, Rijswijk

Het Nederlands Olympisch Team vertrekt de komende weken in delen naar Azië, voor de laatste voorbereiding en de acclimatisering voor de Olympische Spelen van Beijing.
Toch is NOC*NSF ook al volop bezig met de thuiskomst van het team op maandag 25 augustus. “Daar willen we namelijk een prachtig spektakel van maken”, zegt Paul Holster, marketingmanager en projectleider van het zogenaamde ‘Welkom Thuis-evenement’ in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Het is de bedoeling dat de sporters en begeleiders, als ze op 25 augustus om 15.55 uur landen op Schiphol (Oost), direct vanuit het vliegtuig in een van de (tien) bussen stappen. Deze rijden vervolgens, onder politie-escorte naar het Olympisch Stadion, waar het Nederlands Olympisch Team een groots onthaal wacht door familie, vrienden, sponsors en supporters.

Holster: “We beschouwen het echt als een enorme uitdaging om het stadion op die dag vol te krijgen. Dan praat je over veel mensen, maar wij denken dat dat haalbaar is, zeker met medewerking van onze Partners in Sport.”

Voordat de sporters op het podium komen, is er – vanaf circa 15.30 uur – een aantrekkelijk voorprogramma, met diverse bekende Nederlandse artiesten. Dit gaat ook na het vertrek van de sporters nog even door. Verschillende partners zullen kaarten voor de thuiskomst van het Nederlands Olympisch Team weggeven aan personeel, relaties en ook via publieksacties in de winkel. Holster: “Ook in de tweede week van de Spelen en op de dag zelf zullen we veel tamtam maken, bijvoorbeeld via commercials op Radio 538.”

De ‘afhalers’ en/of naaste familieleden krijgen een speciaal plaatsje in het stadion en worden snel met de sporters en begeleiders verenigd. Snelheid is sowieso het devies tijdens het hele programma, want ook Holster beseft dat de sporters na zo’n lange en intensieve reis het liefst zo snel mogelijk naar huis willen. “Daarom houden we alles zo kort mogelijk. We streven ernaar, dat de sporters vanaf het moment dat ze landen totdat ze het Olympisch Stadion verlaten maximaal anderhalf uur kwijt zijn. Dat verschilt niet wezenlijk veel met een ‘normale’ aankomst op Schiphol. Wij verwachten echter, dat de sporters deze Welkom Thuis-bijeenkomst – juist door het unieke moment, direct na de Spelen – zeer bijzonder zullen vinden. Wat dat betreft hebben we nog de ervaring van de thuiskomst van het Nederlands Olympisch Team na de Winterspelen van Torino in gedachten. De sporters en begeleiders kwamen toen per trein aan in Zwolle, waar ze een fantastische huldiging hebben ondergaan”, aldus Holster

Vind je het leuk om hier bij te zijn, dan kun je dit aan mij doorgeven of zelf een kaartje bestellen op het volgende email adres:
welkomthuis@noc-nsf.nl

Natuurlijk zou ik het heel gaaf vinden als er zoveel mogelijk mensen ons komen ophalen... een maand weg is toch best lang!!

Groetjes Noeki